Cartea de pe noptieră - Leapșa Cristinei

Cristina a pornit leapșa cu numele Cartea de pe noptieră și m-a provocat și pe mine, cu gândul probabil că sunt telectuală... Dar surpriză... nu am noptieră așa bogată ca a ei. Noptieră am, dar nu sprijin cărți pe ea, că dacă mă întreabă cineva ce scrie în ele. Eu dacă mă pun în pat să citesc, adorm instantaneu. Cred că am un buton undeva ori pe coloană, ori în palma cu care țin cartea... Așa că, vă prezint și eu cărțile care zac în saltar de circa 3 ani de zile încoace...
- Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome (asta e în curs de citire acum) - râd ca o capră când citesc. Ei, de felul meu râd ca o capră. Dar când îl citesc pe K. râd ca o capră singură.
- Arta de a nu scrie un roman de Jerome K. Jerome - deși e mică, încă nu am deschis-o, dar pe ea scrie că autorul, de frică să nu rămână asociat exclusiv cu titlul precedent, a mai scris, la fel de savuros și această lucrare. 'Om trăi și-om citi și-om vedea...
- Eu et al. de Alex Tocilescu - nu știu nici de unde și nici de când am această carte și mai ales nu știu cum am auzit eu de ea (pe ea scrie că e de râs - o carte capriformă???)
- A cincea fiolă de Michael Palmer - o carte serioasă. E ceva cu medicină și trafic de organe și celule. Se știe că sunt pasionată de Dr. House, All Saints și în lipsă de altceva merge și Anatomia lui Gray. Dacă e cu medici, merge. 
- Opus Pistorum (adică opera morarului) de Henry Miller - uau.... un roman pe care nu am reușit încă să-l termin. E una dintre cărțile acelea care în librărie se vând trase în folie și pe care nu vrei să le lași pe noptieră, mai ales când e fometoaie pe la geamuri.

Na ideea e să ne spui și nouă care e cartea sau care sunt cărțile pe care le citești la momentul acesta și care își așteaptă răbdătoare rândul pe noptieră, lângă pat, sub pat, pe birou, în sertar... 

And the nominees for the leapșa are...

Anca - Crazycat
Loredana - Loriem
Ionela - Ionela Handmade
Mihai - Colțarul lui Miju
Raluca - Zebru

Evident, oricine altcineva dorește să preia leapșa, e binevenit să o preia și să pună link aici să lepturăm și noi ce se mai lepturează...

Notă: Imaginea e preluată de pe net

Pagina 274 - Set Before and After / Vorher Nachher Garnitur

Piese realizate din sârmă de aluminiu și cuarț roz. La elementele din zale am folosit îmbinarea în spirală dublă cu zale tăiate cu ferăstrăul. Mărgelele de cuarț sunt prinse în cuști tot din sârmă de aluminiu. Mărgelele de cuarț au făcut parte cândva dintr-un șirag simplu. Setul constă din cercei, brățară și colier. Un element din zale cuprins între două mărgele cântărește aproximativ 1 g.
Setul a fost realizat pentru concursul Before & After organizat de Art Boutique - reduta artizanatului.

Diese Garnitur ist aus Aluminiumdraht und Rosa Bergkristall gemacht. Die Bergkristallperlen waren einmals eine einfache Halskette. Die Garnitur hat Ohrringe, Armband und Halskette. Das Gewicht eines Ringenelements zwischen zwei Perlen ist 1 Gramm.
Die Garnitur war für den Before & After Wettbewerb gemacht. 

Setul
Photobucket

Cerceii
Photobucket

Photobucket

Brățara
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Colierul
Photobucket

Photobucket

Before (șiragul din cuarț)
Photobucket

After
Photobucket

Pagina 272 - Cascada Ioana / Kaskade Garnitur

Colierul Cascada albastră al Ioanei mi-a plăcut așa de mult, că am vrut și eu unul. Și mi-am făcut și cercei. Din sârmă de aluminiu. Încă nu m-am decis dacă să atașez ceva în capăt.
Die Blaue Kaskade die ich bei Ioana gesehen habe, hat mir so gefällt, dass ich auch eine haben mochte. Und ich habe auch ohrringe gemacht um die Garnitur zu ergänzen. Alles aus Aluminiumdracht. Ich habe mich nicht entschied, ob etwas am Ende zu hängen.

Photobucket

Photobucket

Pagina 271 - Brățară Orbital Barrel / Orbital Barrel Armband

Cândva mi-am făcut un set pentru că meritam. Era din zale de alamă de cumpărat. Acum am revenit asupra modelului și am mai făcut o brățară în aceeași îmbinare, dar cu zale mai mari și din sârmă de aluminiu. Zalele le-am tăiat cu ferăstrăul cu mânuțele mele. Pe cât pare de mare, pe atât este de ușoară, fiind din aluminiu. Uimitor. Și modelul se potrivește atât femeilor, cât și bărbaților. 
Ich habe für mich eine Garnitur aus Messingringen gemacht. Ich habe das Muster wiedergeholt. Dieses Mal mit größeren Aluminiumringen. Es passt ebenfalls zu Frauen und Männer.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pagina 270 - Brățară Zephyr / Zephyr Armband

Lucrul cu sârmă și cu zale este incredibil. M-au uimit lucrările lui Gaby - Zephyr Designs prin finețe, atenție la detalii, lucrătura impecabilă. Și mi-am zis că trebuie să încerc și eu. 
Ich liebe mit Dracht und Ringe arbeiten. Ich war von die Werke der Gaby - Zephyr Designs beeindruckt: sehr sauber und fehlerlos. Ich dachte, dass ich auch probieren muss. 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

E bine când se termină

Gata. Ieri, la 17ani împliniți deja, s-a dus și ultimul bastion al câinilor adevărați.


Ce-a rămas, e panarame...

Pulovere în 25 de culori

Cu circa 30 de ani în urmă, Momole mi-a tricotat un pulover cu nici mai mult nici mai puțin de 25 de culori. Meseriașă, nu-i așa? Ei, puloverul cu pricina e dispărut în misiune, dar cercetările pentru găsirea lui sunt în desfășurare. De atunci, Momole nu s-a lăsat și l-a refăcut de câteva ori. Dar mai recent l-a făcut în dublu exemplar, pentru două prințese de care am mai povestit pe aici
Photobucket
La acestea nu am mai stat să număr dacă sunt tot 25 de culori. Și tot așa ca sarafanele, unul trebuia să fie pe roz, iar celalat pe mov
Nu-i așa că sunt adorabile? Oare cum arată să le întâlnești pe stradă?
Photobucket


Photobucket


Pozele nu reflectă fidel culorile, dar cred că vă dați seama cam despre ce e vorba. Roșul din primul pulover este de fapt un roz numit în zilele noastre și fuchsia (cred - eu sunt cam afoană la denumirile culorilor)

Pagina 269 - Brățară cuburi plutitoare / Fließende Würfel Armband

Brățară din zale de aluminiu (tăiate manual) în care plutesc captive mărgele din sticlă verzi în formă de cub (bla bla... arată mult mai bine decât sună această descriere sforăitoare)
Kettenarmband aus handgenschnitten Aluminiumringen mit fließenden gefangene grüne Würfeln (es sieht besser aus als es klingelt)
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Cutie și tavă

O cutie făcută pentru Urs - cu ocazia zilei de naștere. Încă nu îi găsește utilitatea. Dacă vă place, vă pot face una similară, cu alte modele (șervețel) și alte culori (vopsea acrilică)
Photobucket


Photobucket


Și o tavă după modelul știut făcută la cerere pentru o distinsă doamnă, mare consumatoare de artizanat, care m-a ajutat să devin vânzător. Mulțumesc Cristina!
Photobucket