Sibiu, oraș european - păcat că e locuit...

Ne mândrim cu Capitala Culturală - demult apusă, ne fălim că suntem oraș european, ne batem cu pumnul în piept că la noi se zice Bună ziua și Mulțumesc
Mai nou, în parcarea din fața Stadionului Municipal, în dreptul postului de Poliție Locală, s-a mutat promenada. Vrei să fii văzut (nu îmi dau seama exact de către cine), e musai să intri cu mașina în parc, iar la plecare să pleci în trombă și cu minim 4000 de turații la motor. Altfel, e ca și când nu ai fost acolo. 
Alergăm, bicilcim, facem mișcare, mâncăm semințe, dar după noi, potopul! Și toate sub nasul Poliției Locale!

Iată cum arată în fiecare dimineață Parcul Sub Arini - mândria verde a orașului!

- Ce oraș frumos! zicea artistul...

Vă doresc vizionare plăcută până la ultima poză! Merită!Oare care e soluția? Să le desenăm pe asfalt niște ținte? Și să-i provocăm la un concurs: cine scuipă cele mai multe coji în același loc, câștigă admirația colegilor de treaptă?  Niște șervețele, că sunt biodegradabile...Ia să ne apropiem... pfui! Bine măcar că a avut bunul simț să se șteargă... ce-ar fi zis lumea dacă umbla neșters... Nu-i așa că arată ca un șerpișor? Noroc că e biodegradabil!

Eh, doar două coșuri de gunoi la 10 m distanță... cam mult... lasă că aruncăm aici sub bancă. Nu vede nimeni! Mulțumesc pentru atenție! O zi bună să aveți și plimbare plăcută!

8 comentarii:

beejooz spunea...

neaparat!

copilarim spunea...

un panou de onoare pentru "artistii" semintari :)! - cu poze frumos... sa se vada cat sunt de smecheri.

ps: dar pun pariu ca vor o tara ca afara:D

beejooz spunea...

da, Rux. Din pacate... Sunt tare trista din cauza asta...

Copilul zambitor spunea...

Eu sunt trista ca sunt asa de multi care fac asta, de parca ar fi o moda....
Multa lume spune ca nici dincolo nu e vorba de civilizatie, ci de puterea amenzilor.Oricum ar fi la noi alta metoda de educare nu exista.

beejooz spunea...

Multumesc pentru vizita, Copil zambitor - e bine ca esti zambitor :)
Da, amenzile ar fi o solutie. Dar orice solutie trebuie aplicata pentru a avea efect. Din povesti nu se rezolva nici o problema.

Alexandra spunea...

haaai maaai oameni buni! stiti foarte bine ca sunt o MULTIME de pusti (mai mici sau mai mari) dupa-amiaza acolo! sunteti culmea, le cereti sa stranga in urma lor, parca nu sunt si ei copiii cuiva!
ia sa le dea Politia cateva amenzi de caciula, sa vedem, li se taie macaroana din iarba?!

beejooz spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

beejooz spunea...

Da, Alexandra, majoritatea sunt niste PUSTI, cu educatia respectiva. Ei sunt viitorul (oricat de comunist ar parea ca suna) dar ei vor implini 18 ani si vor avea drept de vot. Si atunci va fi vai si-amar de curu' nostru! Si al tau de asemenea. Si al copiilor tai in aceeasi masura.

Si in plus, nu le cere nimeni sa stranga dupa ei, ci sa NU faca mizeria aia.